Mijn visie: Ongelukkig durven zijn

Ik geloof dat we gelukkiger zijn wanneer we leren om af en toe ongelukkig te zijn. Pieken en dalen zullen altijd een onderdeel van het bestaan zijn. Tegenslag en problemen horen er nou eenmaal bij. Het nastreven van een leven zonder pijn levert in mijn ogen juist strijd en een toename van nare gevoelens op. 
Wanneer je leert om te gaan met de momenten dat het tegenzit en de minder prettige gevoelens kunt verdragen en zien als indicator in plaats van ze enkel te vermijden of weg te willen maken wordt het leven aan alle kanten rijker, intenser, en zinvoller.  

Door jezelf te leren kennen,  inzicht te krijgen in eigenschappen en patronen die je belemmeren, maar juist ook te kijken naar je krachten en talenten kun je zo goed mogelijk leren met de lastige kanten van het leven (en jezelf ;-)) om te gaan. Dat is wat ik een betekenisvol leven noem 

"Change the way you look at things and the things you look at change" Wayne Dyer

Wat kan ik je bieden ?

Stel...

Je vindt weinig aan jezelf echt leuk meer, het kan altijd beter en je bent vaak bang voor het oordeel of de afkeuring van anderen. Misschien heb je hier al flinke stappen in gezet maar wil je graag ook dat laatste stuk loslaten. Of heb je juist nooit eerder hulp gezocht omdat je vond 'dat het niet zo erg is, je functioneert toch nog steeds?' Wat nu als ik je zeg dat hulp zoeken altijd een goed idee is. Waarom zou je wachten tot het nog erger is in plaats van nu al te beginnen?

Herken je een of meerdere van onderstaande klachten?

  • Onzekerheid, niet op jezelf durven vertrouwen, vaak en veel bevestiging nodig hebben

  • Een negatief zelfbeeld, veel negatieve en kritische gedachten over je innerlijk en/of uiterlijk

  • Angstklachten, bijvoorbeeld bang om fouten te maken, bang dat niemand je leuk vindt of je nergens bij hoort

  • Perfectionisme, moeite om dingen los te laten. Het is nooit goed genoeg

  • Overbelasting of burn-out. Je hebt moeite met het voelen en /of aangeven van je grenzen. 

  • Somberheid. Je voelt je vaak somber of lusteloos.

  • Milde verslavingsklachten en ongewenste gewoontes. Je zit vast in ongezonde gewoontes om niet te hoeven voelen wat er werkelijk speelt.

  • Niet goed weten wat je echt leuk vindt om te doen, of waar je plezier en voldoening uit kunt halen.

  • Je zit vaak ‘in je hoofd’ en bent het contact met je lichaam verloren

“Je zag me voor wie ik echt ben"

Bedankt Meral, ik heb onze sessies altijd als heel fijn ervaren. Elke keer gaf je me inzichten mee en ik vond het altijd heel verhelderend hoe je dingen uitlegt aan de hand van voorbeelden en je eigen ervaringen. Je zag me voor wie ik echt ben, en daar zal ik je altijd dankbaar voor blijven!
Marly

Wil je meer informatie of een afspraak inplannen?